סכנת התדרדרות! זה מה שאתה רוצה לעשות בחיים שלך?

כולנו יודעים שהיום כולם חושבים שהכל צריך להיות מהיר: אוכל מהיר, קשר זוגי מהיר, עבודה מהירה, ואם זה לא מהיר אז עוזבים ועוברים לדבר הבא.

זה מרגיש לי שהכל הפך להיות "קל מידי", ומי שחושב ככה, כנראה שימצא את עצמו משנה כיוון כל תקופה קצרה. זה נקרא חוסר יציבות (אני בעצמי הייתי שם כמה שנים טובות).

שים חליפה – אתה איש עסקים ממולח, ואם זה לא מצליח – תמיד תוכל לשלב ידיים בתמונה ולהפוך ליועץ נדל"ן בכיר.

למדת מכמה סרטונים קצרים ביוטיוב איך לערוך וידאו ברמה בסיסית מינוס? מזל טוב! אתה עורך וידאו מקצועי, ואם לא הולך לך, אז תלמד זריז גם איך לקדם פוסט בפייסבוק ואתה יכול לפתוח חברת שיווק.

רגע רגע – אתה יודע לצלם את עצמך בוידאו במרפסת? כנראה שאתה כבר יכול ללמד אנשים איך להרוויח 150,000 ש"ח בחודש העבודה הראשון שלהם למרות שאתה בקושי מתקרב לסכומים האלו, ואם גם זה לא הולך לך – אתה תמיד יכול להפוך את הסרטונים מהמרפסת לסדנא הדיגיטלית ש"תהפוך לאנשים את החיים".

אני מעריץ יזמים שפועלים ויוזמים דברים חדשים – בין אם זה קורסים דיגיטליים שבאמת נותנים ערך ובין אם פותחים חברות מצליחות, אבל מצד שני זה מרגיש לי שהיום שאין בעיה להצמיד לעצמנו סלוגן למרות שלפעמים התוכן שלו ריק וזה מסוכן.

גם אתם מרגישים את זה?

להדפיס כרטיס ביקור עם תואר שלא שייך לנו עולה בסביבות ה-200 שקלים ל-1,000 כרטיסים, ובפייסבוק או באינסטגרם אפשר פשוט לשים כותרות בחינם.

כל הבעיה היא שזה לא באמת אנחנו, ולפעמים אנחנו בוחרים ללכת בדרך מאוד ארוכה מבלי להיות מוכנים לה, מבלי לרכוש את הידע שנדרש כדי להתקדם בה, ומבלי להיות מוכנים נפשית ופיזית למכשולים שעלולים לצוץ בה.

מצב כזה בקלות יכול לגרום לנו לוותר על המטרות שהצבנו לעצמנו (אם בכלל).

עלינו לשאול את עצמנו האם מה שאנחנו עושים היום זה מה שאנחנו באמת רוצים לעשות? האם הכיוון החדש שאליו אנחנו רוצים ללכת זה באמת הכיוון שלנו?

אם ישנו סיכוי שלא נרוויח מזה כסף, יש מצב שבכל זאת נעשה את זה ונמשיך לעשות את זה?

אם התשובה היא לא אז כנראה שבחרנו להכנס לתחום החדש בגלל גובה השכר שמציעים בו, ולא בגלל שאנחנו מחוברים לעבודה עצמה ויש לנו את הידע והניסיון.

במצב כזה סביר להניח שנתייאש בדרך ונחפש שוב כיוון חדש, או שנתעורר בכל בוקר בעל כורחנו לעבודה שאנחנו לא אוהבים (בלשון המעטה), ואז נגיע למצב שמצד אחד משלמים לנו מספיק כדי שלא נתפטר, ואנחנו מצידנו משקיעים את המינימום מאמץ בעבודה כדי שלא יפטרו אותנו.

זהו חוסר ניצול יכולות מובהק וביזבוז זמן וחיים טוטאלי.

אין הגדלת ראש.

אין תחושת שליחות.

אין רצון אמיתי לבצע את העבודה.

נשאר רק הרצון לקבל את השכר בסוף החודש.

הכל הפך להיות טכני. כלכלי.

משתלם או לא משתלם.

לדעתי אלו לא המשקפיים שדרכם מומלץ לראות את העולם, ובטח שלא הדרך הנכונה ללכת בה.

כשלוקחים החלטה חשובה כמו לבחור עבודה או איזה עסק לפתוח, לדעתי כדאי מאוד להסיר את הנגיעה והרצון להרוויח כסף, ולחשוב היטב האם זה מה שאנחנו באמת רוצים לעשות, כי אם אתה פותח עסק רק "כדי לעשות כסף" ואין לך שום זיקה לעבודה שאתה הולך לבצע יום יום – אתה כנראה נידון לכישלון מראש כי בסופה הראשונה שתהיה לך – לא יהיה מה שיחזיק אותך (הכסף לא מספיק חזק) ואתה תרים ידיים.

אם התשובה לשאלה שלך היא "כן – זה מה שאני באמת רוצה לעשות" – רק אז מתחילים בבניית תכנית עסקית וכלכלית – שאגב – אני לא סובר כמו הרוב הגדול שתוכנית עסקית צריכה להיות 4,000 עמודים משני הצדדים.

לדעתי תוכנית עסקית זה רעיון ברור + שוק ברור + מטרות ברורות + משמעת עצמית גבוהה מאוד.

את שאר ההתאמות מבצעים בדרך תוך כדי תנועה.

אין לי ספק שיש מי שיחלוק – אבל תנחשו מה? הבנתם…

מצד שני, אם יש ספק או במקרה היותר גרוע התשובה היא: "לא – זה לא מה שאני באמת רוצה לעשות" – אז זה לא הכיוון שלנו.

התשובות לשאלות "האם זה מה שאני באמת רוצה לעשות?" ו"האם אני ימשיך לעשות את מה שבחרתי למרות שאני לא ארוויח מזה כסף?" – יענו גם על השאלה האם אצליח להתמודד עם הכישלונות והנפילות הכואבות שמחכות לי בדרך כי אין אחד שלא יחווה אותן.

זה בדיוק ההבדל בין אחד שאוהב את מה שהוא עושה לבין אחד שלא אוהב את מה שהוא עושה.

כשנפילה קשה או כישלון כואב מגיעים לאחד שלא מחובר באמת למה שהוא עושה – הוא מרגיש את הכאב חזק מאוד והוא מתמקד רק בו, מה שברוב הגדול של המקרים גורם לו לעצור או לשנות כיוון.

אך כשנפילה קשה או כישלון כואב מגיעים לאחד שבאמת אוהב את מה שהוא עושה – הוא לא מתמקד בכאב כי הוא רואה מול העיניים רק את המטרות שלו ומבחינתו הכאב זה רק שיעור.

 הוא מבין שהכאב הזה לטובתו והוא יודע איך לנצל את הכישלון ללימוד ולהפוך את הכאב לכוח שגורם לו לדחוף יותר חזק.

תזיזו את האינטרס הכספי – תקשיבו לקול הפנימי שלכם, לאינטואיציה שלכם, למצפון שלכם – הם אמורים לכוון אתכם לתכלית שלכם.

אל תוותרו על החלומות שלכם, וכשאתם בדרך אליהם תזכרו:

כישלון זה לא כשאתה נופל.
זה כשאתה מסרב לקום אחרי שנפלת.

אם כך, אז משמע ש:

אין דבר כזה כישלונות – יש רק למידת לקחים

צאו לכבוש את החלומות שלכם!
מאחל לכם בע"ה הרבה הצלחה מכל הלב ❤️

אייל שטרית. להיות מספר 1. חיים בביצועים גבוהים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *